23948sdkhjf

Hamburgerdiet blev världssnackis

Gratis hamburgare från Max till lunch och middag – i 90 dagar. Johan Groundstroem har gått ned 30 kilo, och blivit världskänd genom att blogga om sin speciella diet.
I juni månad bestämde sig Johan för att gå ned i vikt genom att äta hamburgare och kontaktade därför Max Hamburgerrestauranger med en sponsringsförfrågan.
»En osannolik förfrågan från en osannolik man. Att han valde oss var också skönt med tanke på alla kraft och energi vi lagt ned på våra nyckelhålsmärkta måltider«, säger Max VD Richard Bergfors i ett pressmeddelande.

Johan har ätit hamburgermåltider ur Max Delifresh-sortimentet, där pommes frites eller läsk har bytts ut mot mineralvatten och minimorötter. Hans energiintag har legat mellan 1200-1300 kalorier per dag, vilket är en bra bit under antalet förbrukade kalorier. Lägg därtill att han har motionerat en hel del, så är det lätt att förstå viktnedgången på 30 kilo. Och Johan har bestämt sig för att fortsätta på den inslagna vägen.
»Sedan ska det bli annan nyttig mat kombinerat med ett par slimburgare ibland. Ska tjata på Max så jag får behålla mitt svarta VIP-kort, kommer som sagt aldrig att tröttna på hamburgare«, skrev Johan på sin blogg minimizeme.se när 12 dagar av dieten återstod.

Namnet på Johans blogg, Minimize Me, är en blinkning åt filmen Supersize Me, där amerikanen Morgan Spurlock enbart åt på McDonald’s under 30 dagar och gick upp 11 kilo. Men i det fallet handlade det inte om att medvetet välja de mer hälsosamma alternativen. Johan har mailat till Morgan Spurlock där han uppmanar honom till att följa hans betydligt mer slimmade hamburgerdiet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062