23948sdkhjf

Storkökseko från Saltå Kvarn

Affärsidén bygger på malet mjöl och bakat bröd av biodynamiskt odlat spannmål. Men i sortimentet finns även cirka 90 ekologiska produkter. Nu lanserar Saltå Kvarn ytterligare några av dessa i storköksförpackningar.
På Saltå Kvarn betonar man att ekologiskt producerad mat ofta smakar bättre än den konventionella, även om forskarna har få bevis för detta än så länge. Desto fler är de praktiska erfarenheterna.
»En kostchef i en av landets största kommuner har exempelvis berättat för oss att barnen äter betydligt mer av skolmaten när köken använder ekologiskt. Och inom restaurangvärlden är det ingen slump att många av dem som vinner priser använder ekologiska råvaror«, menar Jan Gustafsson, marknadschef på Saltå Kvarn.

Saltå Kvarns ekologiska nyheter i storkökssortimentet är quinoa, bulgur, kikärter, kidneybönor, solroskärnor och råris av fullkorn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063