23948sdkhjf

McDonald's i egen design

»Det är roligt att vara annorlunda«, säger André Singh, franchisetagare på McDonald’s i Täby Centrum sedan tio år. Tillsammans med företaget Goods har interiören förnyats – och fått en unik design.
»McDonald’s håller på att designa om samtliga restauranger i landet, men jag ville hellre göra något eget än använda något av deras färdiga koncept. Det fick jag. Och jag visste att Goods bland annat arbetar med restaurangdesign, därför kontaktade jag dem«, berättar André Singh.

Den specialdesignade restaurangen stor klar i somras och har sedan dess haft en fantastisk utveckling enligt André.
»Affärerna går lysande och gästerna uppskattar verkligen förändringen. Tidigare såg lokalen mest ut som en enda stor skolmatsal.«

Patrik Nilsson från arkitektbyrån Kop Design står för ritningarna och Goods har levererat möbler, belysning och valt material i övrigt. Snickerierna i till exempel wengeträ kommer från lokala leverantörer.
»Vi har lyckats skapa tre restauranger i en med hjälp av upphöjda golv och olika typer av sittytor. Idag är den mer flödesanpassad och enklare för gästerna att röra sig i. Även befintliga moduler, som t ex skräpstationerna, har fått sin speciella inramning«, berättar Richard Thomson, projektledare på Goods.

Och ryktet om den högst egna restaurangen har spridit sig.
»Jag har bjudit hit flera representanter från Svenska McDonald’s och alla har reagerat väldigt positivt. Men vad det kan leda till i förlängningen vet jag inte än. Många franchisetagare har också hört av sig för att hämta inspiration«, säger André Singh.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078