23948sdkhjf

Årets Kock flyttar hem

Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007, lämnar köket på Pontus by the Sea i Stockholm. Istället har han köpt Värdhuset Julita där det ska bli både enkel krog och intim findito.
Foto: Magnus Skoglöf

»Det känns naturligt att göra någonting hemma och marknaden i Stockholm är rätt mättad, säger Tommy Myllymäki till realtid.se. Jag hade redan sagt upp mig från Pontus och några dagar senare tipsade mina föräldrar mig om att det var till salu.«

Till en början var inte Tommy jätteintresserad av att köpa värdshuset, inte på egen hand i alla fall. Så nu har han gjort det tillsammans med vännerna Jens Hällbom och Magnus Saleborn. Premiär väntar längre fram i höst.
»Det blir en matsal öppen för alla med rätt enkel och rak matlagning. Priserna kommer att ligga mellan 95 till 250 spänn och så blir det lite skönt kockromantiskt också, eftersom vi kommer att använda grejer från trakten.«

Under sommaren och hösten kommer det också att finnas en exklusiv matsal med plats för 20 gäster.
»Där gäller en helt annan ambitionsnivå. Fast den har vi inte riktigt satt än.«
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047