Vägleder till bra mat på jobbet
Nu har Livsmedelsverket släppt rapporten ”Bra mat på jobbet" – indirekt en möjlighet för restauranger och konferensanläggningar att bidra till bättre mat för arbetstagare.
»Vårt övergripande mål är att det ska vara lätt att välja bra mat när man är på jobbet. Maten bör vara en naturligt och viktig del i varje arbetsgivares hälsofrämjande arbete. Det finns en rad goda exempel i form av företag och organisationer som med framgång satsat på maten på jobbet«, säger Ulf Boman, nutritionist och projektledare på Livsmedelsverket.
Även om rapporten i huvudsak riktar sig till företagsledningar, personalansvariga, medarbetare, folkhälsovård, fackförbund och friskvårdsombud vänder den sig även indirekt till restauranger i avsnittet ”Förslag till specifikationer vid upphandling av restaurangtjänster” och till konferensanläggningar i ”Måltider, mat och dryck vid kurs/konferens”. Rapporten innehåller också en mall för utvärdering av maten på restauranger – en del som besökaren fyller i och en del med frågor till restaurangansvarig.
Rapporten finns att ladda ned på www.slv.se.