23948sdkhjf

Svenske Jesper bästa ungkock

I fredags vann Jesper Bogren från Fiskekrogen i Göteborg den internationella tävlingen Årets Unga Kock i Frankfurt. Pilgrimsmusslorna övertygade.
Totalt tävlade unga kockar från 17 länder om första-, andra- och tredjeplats, övriga hamnade på en delad fjärdeplats. Jesper Bogren drog det längsta strået framför representanter från Ungern och Kanada. Från en råvarukorg skulle kockarna laga en trerättersmiddag. Jesper valde pilgrimsmusslor till förrätt, kalv inbakad i savoykål till varmrätt samt chokladkräm med färska bär till dessert.

Dagen innan Årets Unga Kock, den 6 september, gick också världens första internationella tävling för unga sommelierer av stapeln. Från Sverige deltog Fredrik Horn från PM & Vänner i Växjö, även arbetsplats för Andreas Larsson, regerande världsmästare i sommellerie. Fredrik kom på en fjärdeplats.

Tävlingarna arrangerades av det gastronomiska sällskapet Chaîne des Rôtisseurs som har cirka 25 000 medlemmar i ett 70-tal länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062