23948sdkhjf

Årets Sommelier 2007 korad

Erkki Rintala på Bistro Maxime på Silja Symphony är Årets Sommelier 2007. Det nya priset delas ut av av Svenska Sommelierföreningen och tidningen RS - Restauranger & Storkök.
»Det viktigaste för mig är att kunna ge gästerna en positiv helhetsupplevelse och det känns härligt när man kunnat uppfylla deras förväntningar. Det är också oerhört viktigt hur vi närmar oss våra gäster. Aldrig vara arrogant utan serviceminded och med goda kunskaper. Det ger också nöjda gäster«, säger en stolt och glad pristagare som till vardags arbetar som head waiter på Bistro Maxime på Silja Symphony.

Juryns motivering till vinnaren lyder: »En hårt arbetande yrkesman som med en tydlig vision och ett ödmjukt handlag verkar för yrkets utveckling och framtid«.
Juryn för Årets Sommelier består av Göran Klintberg, ordförande Svenska Sommelierföreningen, Andreas Larsson, världsmästare i sommellerie, Mischa Billing, lektor i måltidskunskap vid Restauranghögskolan i Grythyttan, Ulf Wagner, krögare och sommelier på Basement, Göteborg och Lina Wallentinson, chefredaktör RS - Restauranger & Storkök.

»Ett av våra mål är att fler och fler restauranger ska satsa på utbildade sommelierer. Årets Sommelier ska uppmärksamma just en sommelier som jobbar på restaurangen, i matsalen«, säger Göran Klintberg, ordförande i Sommelierföreningen.

Idag går nio av tio utbildade sommelierer till vinimportfirmorna. Inget fel i det, men de behövs i högsta grad ute i matsalen för att ge gästen en helhetsupplevelse av mat och dryck i kombination. Sommelierens roll är viktig för att höja kvaliteten - och också statusen - på matsalsarbetet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094