23948sdkhjf

Smakeko gav Interfood Stipendium

»Det kommer alltid att kosta mer att producera ekologiskt, därför måste det smaka mer!« Ord från Rolf Axel Nordström på Ängavallens Gård som igår mottog Interfood Stipendium av jordbruksminister Eskil Erlandsson.
Rolf Axel Nordström har enligt juryn »med en envis entusiasm av sällan skådat slag lyckats genomföra en gastronomisk gärning som väckt rättvis beundran i hela landet. Rolf valde att tidigt gå emot etablissemanget och gjorde det som ingen då ansåg var möjligt, nämligen att utveckla en mycket god djuromsorg för att få fram en hög matkvalitet«.

På Ängavallens Gård i Vellinge föder Rolf Axel med familj upp gårdens egna Hälsodjur (ett inregistrerat varumärke) under namn som HälsoGris, HälsoLamm och Hälsokalv. Raserna är ursprungliga, såsom Linderödsgris, Skogsfår och Rödkullekor. Fodret är egenodlat och på gården finns också slakteri med charktillverkning. Bageriet, Örtagårdens restaurang och hotellet kompletterar helheten. Snart står också ett eget mejeri färdigt att tas i bruk.

Interfood Stipendium delas ut av Svenska Mässan och Interfood och går till en person som gjort extraordinära insatser för att främja kunskap och intresse för ekologisk mat i måltidsbranschen. Hederspriset gick till Helene Löfven på Malmö Skolrestauranger för deras storsatsning på ekologisk mat i skolorna. Juryn bestod av Mathias Dahlgren, Ann-Helene Meyer von Bremen, Carola Magnusson, Bengt Linde och Angela Anyai.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093