23948sdkhjf

Äpplemarknad firar 20 år

Den 29-30 september dukas Kiviks Äpplemarknad upp för 20:e året i rad. Inviger gör drottning Silvia och en nyhet är att matkreatörer från Österlen lagar äppelrätter.
Svenska äpplen i mängder. Äpplemarknaden i Kivik gästas av bland andra Lasse Berghagen och Lill Lindfors och en rad andra artister. På Matgatan kan besökarna hälsa på hos Österlens mest framgångsrika matkreatörer, till exempel Cecilia Buhre från Buhres Fisk i Kivik och Sören Henriksson från Branteviks Bykrog, som bjuder på smakprover av speciellt framtagna äppelrätter.

Äppeltavlan, världens största konstverk i sitt slag avtäcks i samband med invigningen och är gjord av Emma Karp Lundström. Motivet är hemligt, men drottning Silvias närvaro, 20-årsjubileet och Emmas pappa har inspirerat. Arbetet med tavlan tar en vecka och det går åt 35 000 äpplen och 70 000 spikar.

Under marknadens första dag delas Äpplets Hus Guldäpple 2007 ut till Sveriges Biodlares Riksförbund för att »biodlare gör stora insatser tillsammans med små insekter«.

På bilden: Emma Karp Lundströms Äppeltavla 2006 ”Äppel, Päppel, Pirum, Parum”

Veta mer? Kolla här!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064