Vem blir Årets Sommelier?
Svaret får du den 6 september på Interfood i Göteborg. Tre kandidater har kvalificerat sig i uttagningen till det nyinstiftade priset Årets Sommelier.
»Ett av våra mål är att fler och fler restauranger ska satsa på utbildade sommelierer. Årets Sommelier ska uppmärksamma just en sommelier som jobbar på restaurangen, i matsalen«, säger Göran Klintberg, ordförande i Sommelierföreningen.
Trion det handlar om i den första upplagan av Årets Sommelier är Josephine Gutentoft på Barrique i Göteborg, Erik Berne på Trappaner i Malmö och Erkki Rintala på Silja Symphonys Bistro Maxime.
Stipendiet delas ut den 6 september klockan 13.00 på scenen i Wine & Spirits Expo på Interfoodmässan i Göteborg. Prisutdelningen inleds med ett debattseminarium om hur matsalsarbetet kan utvecklas. I juryn för Årets Sommelier sitter förutom Göran Klintberg Andreas Larsson, regerande världsmästare i sommellierie, Mischa Billing från Restauranghögskolan i Grythyttan, krögare Ulf Wagner från Basement i Göteborg och Lina Wallentinson, chefredaktör på RS.