23948sdkhjf

Stjärnkrogens kassako

Brittiska stjärnkrogen Northcote Manor har det. Även tvåstjärniga Gidleigh Park och Midsummer House. Det handlar om gastropubar.
Alltfler kökschefer och krogägare i England inser fördelarna med att driva gastropub som ett komplement till sin stjärnkrog. Ett exempel är Northcote Manor i Lancashire som sedan 1996 haft en stjärna i Guide Michelin med kocken Nigel Haworth i spetsen. I april öppnade koncernen bakom Northcote Inn, Ribble Valley Inn, sin andra gastropub Highwayman. Three Fishes är namnet på den första som har funnits sedan 2004. Sedan dess har den vunnit flera priser.
»Man ägnar sig inte åt fine dining för att bli rik, men tack vare pubarnas lönsamhet kan vi investera mer i Northcote«, säger Nigel Haworth.

Men Ribble Valley Inn är inte ensamma i England om att etablera gastropub vid sidan om sin stjärnkrog. Heston Blumenthal har Hinds Head i Berkshire och Gordon Ramsay Narrow samt inom kort Warrington i London. I Sverige märks främst kedjan Elite Hotels, bland annat kända för maten på Vassa Eggen i Stockholm och på brasserierna Café le fil du Rasoir, som storsatsar på sin pubkedja The Bishops Arms.

Källa: Caterer & Hotelkeeper
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078