23948sdkhjf

Key Meal - god mat som gör gott

Nu har myndigheter och olika delar av restaurangbranschen tagit ett stort grepp för att lyckas förena begreppen god mat och hälsosam mat. Kockkonst blandas med näringsvetenskap. Key Meal heter konceptet som ska få restauranggästerna att äta mat som smakar gott och som gör gott. I ett första steg har konceptet testats på ett tjugotal av Högskolerestaurangers lunchställen. Nu går Key Meal ut på bred front och vänder sig till hela restaurangbranschen. Bakom projektet, som drivs av föreningen Key Meal, står en mix av restaurangnäringen, livsmedelsproducenterna, hälsoorganisationer och myndigheter. För att certifieras som Key Meal-restaurang måste personalen genomgå en utbildning. Denna kan se olika ut beroende på vilken slags restaurang det handlar om, beroende på om man tillhör en kedja eller är fristående. Korta seminarier och en webbaserad utbildning ingår. Förhoppningsvis leder kursen inte bara till att det serveras mer balanserad krogmat utan även till att intresset för välbefinnande och hälsa ökar hos personalen. Vill du veta mer, läs på www.keymeal.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062