Göteborgs finalist i Årets Kock
I Göteborg avgjordes i går en av fyra semifinaler i SM i professionellmatlagning, Årets Kock 2003. Det var Magnus Lindström från SwedishTaste, som imponerade mest bland de åtta tävlande kockarna som allapresenterade varsin kycklingrätt.Magnus Lindström, 32 år och ursprungligen från Växjö, har tidigarearbetat som kock på flera etablerade restauranger, bl a Eriks Fisk,Fjäderholmarna, Fredsgatan 12 förutom utflykter till Frankrike ochLondon. Idag driver han, tillsammans med bl a Henrik Håkansson, ÅretsKock 1997, Swedish Taste i Göteborg. Magnus favoritråvara är fisk ochskaldjur och han tycker själv att hans styrka är att jobba kreativt ochmed händerna. Bland förebilderna finns Fredrik Eriksson från VillaKällhagen och Melker Andersson från Fredsgatan 12, som han gärna låtersig inspireras av. Magnus favoritsysselsättning på fritiden är golf.(RS)