Svensk köttdefinition gäller i EU
Från och med den 1 januari 2003 gäller svensk definition på vad som menas med kött inom hela EU. Står det kött i ingrediensförteckningen på till exempel en korv ska det vara skelettmuskulatur och inget annat. Tidigare har det saknats en gemensam definition inom EU av vad som menas med kött som ingrediens. I vissa länder har allt som varit brukligt att äta av djuret - såsom fett, svål och inälvor - kallats för kött. Nu samsas alltså EU kring de regler som redan gäller i Sverige. I korthet innebär det att:- kött i ingrediensförteckningen betyder skelettmuskulatur från däggdjur eller fjäderfä. Djurslaget måste självklart anges.- fetthalten inte får överstiga 25 procent för däggdjur. För gris gäller dock 30 procent och för kanin och fjäderfä 15 procent. - bindvävshalten får vara högst 25 procent för alla köttslag, utom för kanin och fjäderfä, där högsta halten är 10 procent.