23948sdkhjf

En vecka fylld av choklad

Enligt förebilden "Le Grand Fete de Chocolat" i staden Perugia i Italien får nu Stockholm sin egen chokladfestivalsvecka den 6-12 november. Intiativtagare är Magnus Johansson, chefskonditor på Berns och medlem i Svenska Kocklandslaget."Vi vill slå ett slag för dessert- och konditorikulturen i Sverige. För många är det idag nästan tabubelagt att ta något sött efter maten, trots att det är bra för matsmältningen. Choklad är det vanligaste smakämnet och under chokladveckan ska vi visa lite av allt det som går att göra med choklad. Vi lovar att det blir gott, spännande och ibland även förvånande", säger Magnus Johansson. Tanken med festivalen är att ledande restauranger och konditorer i Stockholm ska skapa en återkommande festival i chokladens tecken. Engagerade detta första år är Operakällaren, Café Opera, Vete-Katten, Villa Källhagen, Gourmadise, Café Gateau, Gunnarssons Specialkonditori, Restaurangakademien och Bon Lloc.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063