23948sdkhjf

Säker mat på ministernivå i Köpenhamn

»Vi vill alla att hela Europa - hela världen ska nå högsta möjliga livsmedelssäkerhet. Vi, i Sverige och Norden, ligger före i flera avseenden, men har också konstaterat att det medför högre produktionskostnader. Ett starkt och kompetent nationellt livsmedelsverk är också en viktig förutsättning för våra medborgares förtroende för maten. En forsknings- och vetenskaplig bas att utgå ifrån är nödvändigt«, sade Jan Rosenström på Nordiska ministerrådets konferens om Säker mat i Köpenhamn härförleden. De nordiska ministrarna enades om att arbeta för:° mindre antibiotika° färre sjukdomar som överförs från djur till människa° rent vatten, ren jord och luft° märkning av genmodifierade produkter° dialog och öppenhet mellan producenter och konsumenter Jan Rosenström påpekade också att livsmedelskriserna har skadat konsumenternas förtroende för maten generellt samtidigt som den mat vi äter idag är säkrare än någonsin. »Kanske skulle vi ha kallat detta möte Ännu säkrare mat för måltidsupplevelser till vardag och fest. Vi bör också akta oss för att marknadsföra med argumenten »fritt från« och »innehåller inte«. Sälj hellre på smak, funktion och upplevelse«, rekommenderade Jan Rosenström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096