23948sdkhjf

Framtidens restaurangbransch

Systemgastronomi, personifiering, world cooking och utbildning. Det är dessa fyra områden som konsultföretaget CLR ser som de stora trenderna inom branschen i framtiden. Systemgastronomi användes förr framför allt av större företag. Nu har även mindre krogar insett fördelen med specifika koncept och nyckeltal. Systemgastronomi innebär också att man använder sig av mer ny, tillgänglig teknik, både för produktion, drift, marknadsföring och utbildning. Den andra trenden anser CLR vara personifieringen, att kockarna fått en framskjuten placering i TV och övrig media. Detta tror man gynnar branschen i stort även om det kan få till följd att kunden inte längre står i fokus och att servicen därmed blir sämre. Tredje trenden är world cooking. I takt med att vi reser allt mer tar vi intryck från de länder vi besöker. Nya rätter introduceras och anammas. Trenden har länge varit påtaglig i USA där man inte har någon egen matkultur från början. I Europa har trenden inte varit lika tydlig men börjar nu allt mer ge sig till känna. World cooking anser CLR kommer att fortsätta att utveckla branschen. Utbildning är den fjärde stora trenden. Allt fler väljer att utbilda sig till yrken i branschen vilket givetvis utvecklar den positivt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094