23948sdkhjf

Upp till bevis för Roy Naders schnitzlar – i veckan öppnar Dersch

Med sloganen ”Probably the best schnitzel in the world” slår krögaren Roy Nader upp portarna för sina nya restaurang Dersch.

Den som följer den före detta mästerkocksdeltagaren Roy Nader på sociala medier vet att arbetet med den nya krogen Dersch pågått ett bra tag nu. Ambitionen är hög; att servera de bästa schnitzlarna i världen på en restaurang i centrala Stockholm.

I december berättade Roy Nader om krogsatsningen i en intervju med RS & Fastfood. Han hade då redan varit i Milano och testat schnitzlar och var på väg ut på fler resor i jakten på världens bästa schnitzlar. På frågan varför just schnitzlar, svarade Nader att det är ett ämne som engagerar och att det är en maträtt som hamnat lite i skymundan.

– Jag älskar schnitzel. Det är krispigt, saftigt, salt och finns i alla möjliga variationer. Det finns någon slags schnitzelkultur överallt. Argentina äter till exempel mest schnitzel per capita.

I en serie videor på sin Youtube-kanal har Roy Nader, under rubriken ”Drömmen om en restaurang i Stockholm”, dokumenterat resan mot Dersch premiär. ”Det närmar sig öppning och än är det mycket som inte är på plats. Vi har fortfarande inte kockar på plats, bygget haltar, kalven saknas och menyn är inte riktigt klar. Följ med på en dag mitt i kaoset och i planeringen inför planerad öppning”, var exempelvis budskapet i en video från den 9 mars. 

Nu står invigningen för dörren och det är upp till bevis för Roy Nader och hans schnitzlar. Med start i morgon, den 29 april, går det att boka bord på Dersch och den 2 maj öppnar restaurangen på Tulegatan i Vasastan. Dersch är för övrigt en sammanslagning av ordet ”Der Schnitzel”, alltså schnitzel på tyska.

Bakom den nya restaurangen återfinns, förutom Roy Nader, även Ninos Afram och Richard Lahdo, grundarna bakom BAP Burgers och Pastrami i Stockholm. Krögaren Nader överlämnar det administrativa till sina partners.

Roy Nader driver också Foni i Torrevieja, Spanien, matprofilens första restaurang som öppnade i augusti förra året.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047