23948sdkhjf

Två aktörer klara för nya krogområdet vid Slussen

Spansk restaurang från Basta-ägarna och svensk hantverkskrog från Boqueria-krögaren ska ta plats på nya Mälarterassen vid Slussen i Stockholm.

Med nya Slussen växer också ett nytt hett krogområde fram längs botten av Katarinahuset. Fastighetsbolaget Atrium Ljungbergs projekt Mälarterassen kommer att bestå av sex handplockade restaurangkoncept med uteserveringar och utsikt mot Gamla stan. 

Nu är de två första aktörerna klara; Urban Italian Group lanserar ett nytt spanskt koncept och Boqueria-krögaren Napolyon Sürer ska skapa en destination där gastronomi och hantverk står i fokus.

Urban Italian Group är känt för sina italienska koncept Basta och Florentine och har elva restauranger i portföljen. Nu breddas verksamheten när nästa steg blir spanskt. På Villa Valentina ska Spaniens varma och livliga matkultur möta Stockholms historiska hjärta, heter det i ett pressmeddelande. Spanska klassiker med inspiration från Andalusiens och autentiska smaker utlovas.

– Mälarterrassen är Sveriges bästa restaurangläge och en fantastisk möjlighet att ta med en bit av Andalusien till Stockholm. Vi har länge haft ambitionen att skapa något nytt utanför det italienska köket, och efter vår första internationella etablering i Spanien, Marbella kändes det självklart att låta nästa stora satsning bli spansk gastronomi i Slussen, säger Brazer Bozlak, vd för Urban Italian Group.

Urban Italian Group har också nyligen presenterat en satsning inom ramen för Bastakonceptet. I augusti invigs en ny takterrass i Gävle som erbjuder plats för 200 gäster och en panoramavy över Stortorget och Gävles stadssiluett. Satsningen är inspirerad av framgången med takterrassen i Stockholm som invigdes 2022.

– Som bekant gillar vi att ta ut svängarna, och med detta projekt höjer vi ribban till en helt ny nivå. Det är en av våra största satsningar hittills, säger Brazer Bozlak.

Den andra aktören som är klar för Mälarterassen är krögaren Napolyon Sürer, som driver Boqueria-kedjan, och andra välkända krogar som Pelikan och Blå Porten. Han är stolt över att få utgöra en del av Stockholms nya destination.

– Vår vision är att vara ett nav för restaurangbesökare som söker en unik upplevelse av svensk mat och dryck. Vi vill skapa en krog som välkomnar alla, ung som gammal, oavsett om det är för en avslappnad lunch eller en minnesvärd middag. Våra gäster ska kunna fira livets stora dagar och sätta guldkant på vardagen – i det moderna Södermalms nya knutpunkt, säger Napolyon Sürer.

Huset med de sex restaurangerna beräknas stå färdigt sommaren 2026.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094