Efter stjärnkrögarens död – Aloë tar paus
Stjärnkrögaren Daniel Höglander avled hastigt strax före jul, efter ett hjärtstillestånd, bara 45 år gammal. Nu tar finkrogen han förknippas med, tvåstjärniga Aloë, paus.
Daniel Höglander var vid sin död gastronomisk ledare på Operakällaren, men fortfarande djupt involverad i arbetet med att driva den kulinariska visionen för fine dining-krogen Aloë som han var med och grundade för tio år sedan.
I ett inlägg på restarurangens Instagram skriver medgrundaren Nicklas Jönsson och hans team att medarbetarna behöver tid att återhämta sig efter det tragiska dödsbeskedet.
”Efter att ha reflekterat över vår medgrundare Daniel Höglanders bortgång har vi tagit beslutet att pausa Aloë från den 9 februari och tills vidare. Vi behöver tid att omgruppera, läka och återhämta oss”, står det i inlägget.
Aloë öppnade 2015 i Älvsjö söder om Stockholm. I februari 2020 tog krogen emot sin andra Guide Michelin-stjärna. Teamets långsiktiga mål har varit att addera ytterligare en stjärna. Det målet finns fortfarande kvar.
”När tiden är mogen ser vi fram emot att återvända i Daniels och hans partner Niclas anda, fast beslutna att fortsätta arbeta mot vårt gemensamma långsiktiga mål – ett 3-stjärnigt betyg. Detta mål är vad som inspirerat och gett oss drivkraft att skapa och och utvecklas över förväntningarna och det är vad vi kommer fortsätta att sträva emot, skriver de i inlägget.
Medan Aloë pausar sin verksamhet håller systerrestaurangen Rino, på samma adress i Älvsjö, fortsatt öppet.