23948sdkhjf

Comeback för Stenugnsbageriet efter konkursen

Den snabba expansionen fick bolaget på fall. Nu hoppas ägaren Fredrik Frigell på en mer stabil tillvaro för Stenugnsbageriet som numera har sin bas i Mölnlycke.

Stenugnsbageriet har slagit upp dörrarna igen efter konkursen.

Det var i slutet av augusti som bolaget Landvetters Stenugnsbageri AB begärdes i konkurs. 46 anställda berördes. Stenugnsbageriet hade då så sent som förra året öppnat två av sina fyra kaféer samt ett nytt bageri vid Mölnlycke fabriker. För många etableringar på för kort tid visade det sig.

– Tyvärr är det så. Vi har öppnat flera nya butiker under kort tid samtidigt som vi har legat efter med marknadsföring och produktion, sa ägaren Fredrik Frigell till Härryda-Posten i samband med konkursen.

Några veckor senare meddelade Frigell att bolaget räddats. 

Planen vara först att öppna igen inför Kanelbullens dag den 4 oktober, men öppningen blev tillfällig på grund av inkörningsproblem med kassasystemet. I helgen kunde dörrarna äntligen slås upp igen. Både vid Mölnlycke fabriker och på Heden serverades frukostbuffé.

Ägaren Fredrik Frigell hoppas och tror på en mer stabil tillvaro framöver efter att ha arbetat med att optimera organisation, produktion och rutiner. Verksamheten ligger nu i tre bolag: Landvetter Bröd & Konditori AB, Mölnlycke Bröd och Bakverk AB och Heden Bröd och Café AB.

– Det tog längre tid än vad vi trodde att skapa de nya aktiebolagen och för Skatteverket att registrera moms och sådana grejer. Det tog flera veckor innan det blev klart. Men vi har varit klara att öppna hela tiden och har jobbat på och förberett med lite smått och gott. Det kommer bli jättebra, säger Fredrik Frigell till Härryda-Posten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109