23948sdkhjf

Klart med fjärde KFC-etableringen i Stockholmsområdet

Häggvik i Sollentuna får också en ny KFC-restaurang under 2024.

Kentucky Fried Chicken, KFC, fortsätter att rada upp etableringar i Stockholmsområdet. Det står nu klart att kycklingjätten anländer även till Häggvik i Sollentuna. Det blir den fjärde nya KFC-restaurangen i regionen på kort tid.

Det är Prisma Properties som meddelar att fastighetsbolaget har ingått ett tioårigt avtal med Nordic Service Partners, NSP, som driver restaurangkedjan KFC i Sverige. Avtalet gäller utveckling av en ny KFC-restaurang i handelsområdet Häggvik utanför Stockholm. Det årliga hyresvärdet uppgår till cirka 1,4 miljoner kronor.

Den nya restaurangen öppnar någon gång under sista kvartalet i år.

– Det här blir vår sjunde KFC i Stockholm och vi kommer att anställa ett 50-tal nya medarbetare, säger Johan Persson, vd för Nordic Service Partners, i en kommentar.

NSP Restaurant, som är Nordens största franchisetagare för Burger King och franchisetagare för KFC, säkrade i början av året ett lån på 340 miljoner kronor och ytterligare 90 miljoner kronor för investeringar i anläggningar. 

Det har satt fart på expansionen. 

I juni blev det offentligt att KFC etablerar sig både i gallerian på Liljeholmstorget i södra Stockholm och i Kista Galleria i norra Stockholm. I slutet av sommaren öppnade kycklingskedjan också en restaurang i Nacka Forum.

Totalt planerar NSP att under 2024 öppna sex KFC-restauranger samt en Burger King-restaurang i Halmstad. Därefter är avsikten att öppna fem till sju snabbmatsrestauranger årligen.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Läs mer om: KFC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047