23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hur ska höstmenyn se ut?

Några fina sensommardagar med god sommarmat har vi kvar. Men när hösten kommer, vad sätter du på menyn då? Det är både resurssmart och ofta väldigt prisvärt att välja lite mer udda och mindre ädla styckdetaljer. Det skapar en spännande meny och inte minst så är de udda detaljerna ofta väldigt smakrika!

Till hösten är det helt rätt i tiden med grytor och stekar. I stället för högrev i grytan kan man använda den lite mer okända och billigare bogen, eller varför inte byta köttslag helt och göra en gryta på grisbog? Byt ut rostbiffen till den fantastiskt goda men mer okända fransyskan. Visste du att fransyskan också kan användas för att göra kebab av? Att använda lite udda detaljer ger en smakupplevelse samtidigt som det är ett resurssmart sätt att ta till vara på hela djuret, från nose to tail, eller nos till svans som vi säger på svenska. 

Här ger vi mer tips och inspiration.

Är det viktigt att köttet är svenskt? Ja, så klart är det viktigt. Det bekräftas också av att nästan hälften av alla konsumenter och gäster vill veta var köttet kommer från. 3 av 4 kan också tänka sig att betala mer för svenskt kött jämfört med importerat. 

Läs mer om olika styckningsdetaljer på gris, nöt och lamm här.

Svenskt Kött
Franzéngatan 1B
112 51 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5560424995

Kontaktperson

SK
Svenskt Kött
info@svensktkott.se

Sänd till en kollega

0.047