Åtta svenska kockar slåss om VM-finalplats i Pâté-Croûte
Vilken svensk kock är bäst på tilllaga en smördegsinbakad paté? Det avgörs den 16 oktober då det för första gången genomförs en svensk uttagning till VM i Pâté-Croûte.
Åtta svenska kandidater kommer att tävla om finalplatsen i VM som avgörs i franska Lyon i december.
– Vi är så stolta och glada över att ha fått förtroendet av VM-organisationen i Lyon att anordna en svensk kvaltävling. Lyonkockarna har sett våra framgångar genom åren i Bocuse d’Or och nu är de nyfikna på hur vi ska utmana inom detta klassiska gastronomiska hantverk, säger Per Nordlind, ordförande för svenska uttagningen till VM i Pâté-Croûte 2023.
De som tävlar den 16 oktober:
- Johanna Blomgren, Sturehof
- William Carlström, Riche Fenix
- Johan Fors, ERTH Hötorgshallen
- Jonas Helgesson, Främmat
- Fredrik Krook, Skeppsbro Bageri
- Malidza Larsson, Restaurangakademien
- Fredrik Sundström, frilans
- Sebastian Thureson, Allegrine
Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.