Svenska mästare på att laga mat utomhus
Fyra deltävlingar genomfördes under sensommaren 2022. Av de fyra finalistlagen var det trion som tävlade i Tåkern som kammade hem SM-titeln.
– Det har varit jättekul, roligt, inspirerande och lärorikt. Vi som tävlat har haft en bra gemenskap, det har varit bra arrangerat, och vi har haft inspirerande råvaror. Det här var sköj, sa vinnarna i Team King Size extra allt.
På andra plats kom laget Light my fire från deltävlingen i Västervik och på delad tredje plats kom Team Smakrika från deltävlingen i Skövde och Team Knief som kvalificerade sig i Fjärnebofjärden.
Råvarukorgen bestod av primörer i säsong samt inslag från vilda växter som lagen plockat i närområdet. De tre rätterna som det vinnande laget tillagade var:
- Förrätt: Lättrökt abborre med plockad vildsallad, syrad vit sparris, grillat smör smaksatt med aborrrom.
- Varmrätt: Grillad lammsadel, eldad potatissallad, ragu på grillade grönsaker.
- Dessert: Dinkel à la Malta med grankottssocker, plockade granskott, maskrosblomma samt grillad rabarberkompott.
Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.