Göteborgare vann Hamburger-SM
Max chefskock, Jonas Mårtensson, hade sovrat bland 180 inkomna recept och valt ut ett 40-tal som testats och av dessa kom sex till final. Finalisterna var, förutom Mikael Warberg, Jenny Lindgren med ”Sån där”, Andreas Saarva med ”Twilightburgare”, Björn Skaldeman med ”Björns Barbecue Deluxe”, Hannes Sonnenschein med ”Jallaburgare” samt kocken Patrik Boström Borg från Hambergs Fisk i Uppsala som vunnit proffsklassen och därmed deltog i finalen, med sin”Krispig gös på dillrostat rågbröd”.
Det var dock en enig jury, bestående av Max vd Richard Bergfors, vice vd Christoffer Bergfors, kocken och juniorlandslagets ledare Ulrika Brydling, Johan Fors från Operakällaren samt ”proffshamburgerätande” polisen Martin Melin, som utsåg vinnaren Mikael Warberg.
– Den här burgaren var den som vi tyckte var mest kreativ utan att bli för komplicerad. Den sticker ut och är ren i sina smaker samtidigt som den har ett bett i början, sammanfattade Richard Bergfors juryns motivering.
Mikael Warberg fick diplom och 20 000 kronor för en resa. Dessutom kommer hans hamburgare att serveras på Max någon gång i framtiden.