Vass kocktävling avgjord
»Det här är hur stort som helst«, sa en otroligt glad Tomas Gustavsson efter finalen där han satte nytt världsrekord genom att slå och smaka av en majonnäs på två äggulor och en halvliter olja på 58 sekunder.I tävlingen Vassaste Kocken handlar det om att vara bäst på de kunskaper som kockar har nytta av i sitt dagliga slit. Förutom att slå en majonnäs gäller det att vara riktigt vass på att hacka lök, vispa äggvita till hårt skum på tid, precisionsskära fisk, identifiera kryddor samt bereda och servera en blandad råbiff. Förutom ett diplom i glas vinner Tomas Gustavsson en gastronomisk studieresa värd 20 000 kronor till valfritt resmål samt en kurs hos Restaurangakademien till ett värde av 2 850 kronor. Fjolårssegraren Labinot Kelmendi fick se sig slagen, trots tre nya världsrekord i lökhackning, äggvitevispning och att portionsskära fisk.Vassaste Kocken arrangeras av tidningen Restauratören.