23948sdkhjf

Stjärnkonditorn återvänder – öppnar kafé med restaurangkänsla

Snart finns Fredrik Borgskog och hans bakverk i Linnéstaden igen. I vår öppnar Borgskogs.

Stjärnkonditorn Fredrik Borgskog och hans hustru Gabriella återvänder till Linnéstaden i Göteborg med ett nytt kafé.

”Vi kommer öppna ett kafé med restaurangkänsla. Inriktningen kommer vara brödbaserad mat & desserter. Bullar kommer så klart finnas, för det är livet”, skriver de på Instagram och visar upp företagets nya logga.

Inom kort inleds renoveringen av den 156 kvadrameter stora lokalen på Nordenskiöldsgatan. Målet är att öppna Borgskogs i mitten av april.

Fredrik Borgskog är en välmeriterad konditor som tävlat i Svenska kocklandslaget och Svenska konditorlandslaget samt vunnit pris för världens bästa chokladdessert i den globala konditortävlingen Valrhona C3.

Han drev tidigare Brøderi Borgskog i Linnéstaden ihop med hustrun. Bageriet utsågs till ett av landets bästa kaféer och prisades som Årets stjärnskott av White Guide, men paret valde ändå att stänga och flytta sin verksamhet till ett flera hundra år gammalt säteri i Tostared som varit i Bella Borgskogs släkts ägo sedan generationer tillbaka. 

Borgskogs öppnade i Eskekärrs säteri i somras, men har nu stängt för säsongen.

I stället ligger fokus på parets nya kafé i centrala Göteborg. Två bagare, två kockar och två baristor håller på att rekryteras till satsningen. 

– Det ska bli väldigt kul att komma tillbaka till Linné, säger Gabriella Borgskog i ett pressmeddelande från Croisette som förmedlat affären mellan fastighetens bostadsrättsförening och Brøderi Borgskog AB.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047