23948sdkhjf

Nytt kapitel på Myllymäkis lyxkrog – byter kökschef på Aira

Nya kökschefen ska snart få sällskap av en chef för den tvåstjärniga restaurangens nya R&D-avdelning.

Tommy Myllymäki har tillsatt en ny kökschef på sin lyxkrog Aira. Emma Wixner efterträder David Bygdeståhl på den tvåstjärniga restaurangen på Djurgården i Stockholm.

– Det känns fantastiskt och jag är väldigt stolt. Jag ser fram emot att fortsätta vårt arbete och utveckla Aira tillsammans med teamet, med Tommy och Pi i spetsen. Jag är överlycklig och exalterad inför det som komma skall, säger Emma Wixner i en kommentar.

Emma Wixner började sin karriär inom restaurangbranschen som tonåring och har tidigare erfarenhet från restauranger som Fotografiska och Volt. Ett stort intresse för hållbarhet genomsyrar både hennes arbete och vardag. 

Hon har varit på Aira sedan starten, inledningsvis som souschef,

– Emma förkroppsligar allt som Aira står för. Hennes djupa förståelse för vår vision och våra värderingar gör henne till den perfekta personen att leda vårt kök. Vi är jätteglada över att se henne ta sig an detta nya kapitel och ser fram emot vad framtiden har att erbjuda, säger Tommy Myllymäki.

Aira invigdes i mars 2020 och fick sin första Guide Michelin-stjärna redan under första verksamhetsåret. I juni 2023 fick krogen sin andra stjärna och beskrevs i motiveringen som en kulinarisk fyrbåk i den stockholmska innerskärgården som serverar rätter med minnesvärda kombinationer och utsökta ingredienser.

Aira söker också en chef för en ny R&D-avdelning som restaurangen är i färd med att bygga upp.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047