Fem kvinnor i konditorfinal
Den 11 och 12 oktober gör fem kvinnor; Andrea Olsson, restaurangkonditor på Körunda Hotell & Konferens i Stockholm, Magdalena Larsson, konditor på Cederleüfs & Svenheimers Bageri och Konditori i Göteborg, Disa Molin, konditor på Nääs Fabriker Hotell & Restaurang i Göteborg, Anna Josefsson, bagare och konditor på Upper House i Gothia Towers i Göteborg och Franciane Tartari, chefskonditor på Fika by Spis i Kiruna.
Franciane Tartari ersätter Anicka Larsson som av personliga skäl valt att hoppa av tävlingen.
Tävlingen äger rum under Bak & Chokladfestivalen som arrangeras 11 till 14 oktober på Stockholmsmässan och temat för årets tävling är Tivoli.
De tävlande ska genomföra fyra olika delmoment under sammanlagt tio timmar: Tårta, tre sorters söta ”finger foods”, en tallriksdessert och ett hemligt moment. I det sistnämnda ställs finalisternas kreativitet och innovationsförmåga verkligen på prov, då de får fria händer att skapa ett bakverk utifrån juryns direktiv.
Årets Konditor 2018 arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.