23948sdkhjf

Dags för Hamburger-SM

Nu är det dags för en ny omgång av Hamburger-SM. I år pågår tävlingen 22 maj till 15 augusti med stor final 29 augusti.
Max hamburgerrestauranger har anordnat Hamburger-SM sedan 2007 och intresset ökar för varje år. Kravet för att delta är att hamburgaren är gjord på nötkött, i övrigt är det fritt att använda sin fantasi.

– På Max är vi alltid på jakt efter att hitta den bästa burgaren. Tävlingen blir ett sätt för oss att träffa likasinnade som har en kärlek för hamburgare. Och självklart vill vi bli inspirerade och ta del av nya smakkombinationer, säger Richard Bergfors, vd på Max och juryordförande i Hamburger-SM.

Tidigare år har ingredienser som lingonchutney, gruyèreost och sparris funnits med bland bidragen. Nytt för i år är att tävlingsdeltagarna lägger upp sina bidrag på Instagram under hashtaggen #hamburgersm. Samtliga bidrag visas på hamburgersm.se där man kan rösta på sin favorit. Tävlingen pågår 22 maj – 15 augusti.
De 25 bidrag med flest röster går till semifinal där juryn, under ledning av Richard väljer ut fem finalister. Finalen avgörs i Stockholm den 29 augusti.

Så här tävlar du i Hamburger-SM:


Laga din godaste hamburgare på nötkött, fota den och lägg upp på Instagram. Skriv in receptet och tagga med #hamburgersm. De 25 bidrag som får flest röster går till final. Vinnaren får tillsammans med en vän åka till New York där de bland annat får en guidad burgartur.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062