Nya detaljer från Scan
Scan Menu har omprofilerats och sortimentet uppdaterats. Från vecka 23 finns nya detaljer som njurtapp, kalvbräss, oxkind och griskind i sortimentet. Köttet är som alltid svenskt i Scan-märkta varor. Sortimentet riktar sig de professionella kockarna.- De nya mer spännande detaljerna i Scan Menu, är framtagna för de professionella matlagarna som vill ha klassiska detaljer, men som för gästen kan upplevas som nya och udda, säger Carina Lauer, produktchef Scan.Njurtapp: Även kallad slaktarbiff. Den har en kraftig smak, nästan lite som viltkött, med en smak som påminner om mjölk eller smör. Passar bra att grilla eller steka hel.Kalvbräss: Smaken är mild och nötigt smörig, konsistensen mjuk och mör. Vanligt är att steka brässen i skivor, med eller utan panering.Oxkind: Den är mycket smakrik och innehåller en del gelatin vilket gör att den blir mycket mör och saftig vid tillagning. Bräsera i rödvin eller använd den i gryta. Griskind: Passar utmärkt att bräsera eller confitera.