23948sdkhjf

West Coast -ny krog i Gothia Towers

Gothia Towers öppnar ny krog med kocklandslagets Krister Dahl i spetsen. Krister är sedan 2011 executive chef på Gothia Towers vid sidan av arbetet som lagledare för kocklandslandslaget.
Den 24 augusti slår portarna upp för restaurang West Coast på hotell Gothia Towers i Göteborg. West Coast ska bli en modern bistro med saluhallskänsla där fokus ligger på havets läckerheter och närproducerade råvaror från regionens producenter. Bakom restaurangen står Svenska Kocklandslagets lagledare Krister Dahl.

Allt som serveras på West Coast kommer från Göteborgsregionen. Dagsfärska kött- och fiskdiskar, ett fisk- och skaldjursakvarium samt en ostrontrappa kommer att finnas i restaurangen. Under nästa år planeras dessutom ett växthus för att kockarna ska kunna odla de grönsaker och kryddor som ska användas i tillagningen.

- West Coast blir som namnet låter, en västkustrestaurang där råvarornas renodlade smaker lyfts fram på ett spännande sätt. Det finns otroligt många bra uppfödare och producenter runt Göteborg och skaldjuren här håller världsklass, säger Krister Dahl, executive chef på Gothia Towers.
West Coast kommer att ha cirka 70 sittplatser, en intilliggande loungedel samt en bar.

West Coast byggs i den nyrenoverade hotellobbyn och är ett led i Gothia Towers miljardsatsning att bli en mötesplats i världsklass. Hotellet bygger nu sitt tredje torn och kommer när det står färdigt att bli Nordens största hotell- och mötesplats med flera restauranger, en egen shoppinggata, spa samt ett femstjärnigt hotell i hotellet.

Krister Dahl är Executive Chef på Gothia Towers sedan 2011 och Svenska Kocklandslagets ledare sedan 2005. Förutom West Coast arbetar han just nu för fullt med att förbereda och träna kocklandslaget inför OS i Tyskland i oktober.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063