Lakritspulver för enkel smaksättning
Ett rent lakritspulver ämnat för spännande rätter och desserter lanseras nu av Lakritsfabriken i Ramlösa. Pulvret görs på iransk lakritsrot som först soltorkas och sedan mals till pulver. Lakritsfabrikens Liquorice Powder kostar ca 99 kr för 100 gram.Recepttips:Lakritspannacotta (4 port)4 dl grädde2,5 msk socker1-2 msk lakritspulver1,5 gelatinblad1. Koka upp hälften av grädden, socker och lakritspulvret. Vispa och lös pulvret. När pulvret löst sig så häll i resten av grädde och fortsätt koka upp.2. Blötlägg gelatinet i minst 5 min i kallt vatten. När grädden kokat upp, dra av den från plattan, och rör ner gelatinbladen så de löser sig.3. Häll upp i portionsformar och ställ i kyl i ett par timmar eller tills pannacottan har stelnat ca 3 timmar.