23948sdkhjf

Rapsgris till storköken

Rapsgrisen är en unik innovation från Scan. Köttet från rapsgrisen är märkbart saftigare, mörare och mer smakrikt än vanligt griskött; tack vare en bättre fettbalans med högre andel nyttiga, omättade fetter som Omega 3. Detta uppnås på helt naturlig väg genom att grisarna äter svensk rapsolja som en del i fodret. De första styckningsdetaljerna från svensk rapsgris lanseras vecka 16 mot restaurang och storhushåll.

- Rapsgrisen är det största som hänt svenskt griskött sedan Piggham. Det fina med rapsgrisen är att vi på helt naturlig väg får ett griskött som blir mörare och smakrikare samtidigt som det får en nyttigare fettsammansättning. Responsen vid såväl testlansering på Griffin´s Steakhouse som banketten på Årets Kock 2012 har till och med varit över förväntan. Kockar liksom konsumenter tycker att köttet är extra gott och saftigt, säger Torbjörn Lithell, kvalitets- och miljödirektör Scan.

Det nya sortimentet omfattar sex detaljer från rapsgris: kotlett, kotlett med ben, karré, fläskfilé, lägg och sida.
- Griskött upplever en renässans och rapsgrisens kvalitet är något utöver det vanliga. Genom att skära kotletten lite tjockare och lämna den lite längre på grillen så får man ett mycket gott kött med lyxig känsla. Tiden är även mogen för att lyfta fram de mindre vanliga detaljerna som lägg och sida, säger Carina Lauer, produktchef Scan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063