23948sdkhjf

Sex stockholmare i final i Årets Kock

Igår avgjordes sista chansen och de fyra sista finalisterna i Årets Kock sållades fram. Det blev: Leo Frodell från Pontus!, Albin Wessman från Stefan Eriksson Matstudio, Klas Lindberg från Klas Lindberg Mat & Vin och Daniel Johansson från Lux Stockholm. I finalen kommer de att möte de sedan tidigare klara Fredrik Lagberg från Görvälns slott och Daniel Räms från Räms Mat & Gastronomi.
I Sista chansen lagar de åtta kockar som hade högst poäng vid semifinalerna, vinnarna borträknat, ytterligare en gång upp sin tävlingsrätt inför juryn och får därmed en sista chans att ta sig till final i Årets Kock.
– Kvaliteten på höstens deltävlingar har varit högre än något år tidigare, med matlagning i toppklass och några av Sveriges skickligaste och mest erfarna kockar i juryn. Det är också glädjande att se hur det arbete vi påbörjade 2001 med att lyfta närproducerade råvaror i den svenska gastronomin nu verkligen har gett resultat, säger Hanna Halpern, general Årets Kock.

I juryn för semifinalerna och Sista chansen Årets Kock 2012 ingick:
Fredrik Eriksson (juryns ordförande), Årets Kock 1987, Långbro värdshus, Älvsjö , Magnus Ek, Oaxen Krog, Mörkö, Håkan Thörnström, Thörnströms kök, Göteborg , Stefano Catenacci, Operakällaren, Stockholm, Jonas Dahlbom, Årets Kock 1996, Dahlbom på Torget, Åre samt Karin Fransson, Hotell Borgholm, Öland

Finalen av Årets Kock 2012 avgörs den 25 januari 2012 i Stockholm Waterfront, Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094