23948sdkhjf

Startfältet klart i Vassaste Kocken

Det var fem kockar som tog sig vidare till final på tid från de två semifinalerna i Vassaste Kocken. Två av dem tog sig vidare från semifinalen i Sundsvall och tre från Malmö. Det handlade om att göra en maräng, det vill säga separera och vispa äggvita, så fort som möjligt.

De som tog sig vidare på tid var från Malmö hemmahoppen Jimmy Brorsson och Tommie Hassel samt Gilberto Diaz från Örebro. Både Jimmy Brorsson och Gilberto Diaz har flera starter bakom sig i tävlingen. Tommie Hassel däremot är inte bara finaldebutant han är den klart yngste i startfältet.Från Sundsvall tog sig även där en hemmakock vidare – Nils Lindsköld. Han jobbar till vardags i köket på Casino Cosmopol. Ingen av de tre stockholmarna i semifinalen i Sundsvall tog någon finalplats. Det gjorde däremot Umeåkocken Markus Ludvigsson som arbetar på Viktoria.Finalen går i slutet på april nästa år under den stora branschmässan Gastronord i Stockholm.Klara för finalen sedan tidigare är semifinalvinnarna Oscar Brönmark från Årstiderna samt Daniel Agrell från Loka Brunn i Grythyttan.De sju kvalificerade kockarna ställs i finalen mot titelförsvararen Daniel Högnert, kock på Årstiderna i Malmö.Finalister, Vassaste Kocken 2012Jimmy Brorsson, 24 årFalsterbo Golfrestaurang Gilberto Diaz, 40 årGlobal Gastronomi, ÖrebroTommie Hassel, 19 årSankt Gertrud, MalmöNils Lindsköld, 21 årCasino Cosmopol, Sundsvall Markus Ludvigsson, 27 årViktoria, Umeå Oscar Brönmark, 25 årÅrstiderna, MalmöDaniel Agrell, 32 årLoka Brunn, GrythyttanDaniel C Högnert 32 årÅrstiderna, Malmö

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078