23948sdkhjf

Ny statistik ger överblick

Restaurangindex är ett samarbete mellan Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare (SHR), Dagligvaruleverantörers Förbund (DLF), Svensk Cater och Statistiska Centralbyrån (SCB). Den månadsvisa statistiken över omsättningsutvecklingen i olika segment görs i en urvalsundersökning där 1 100 företag ingår. Segmenten är lunch- och kvällsrestauranger, fastfood/snabbmat, hotellrestauranger, nöjesrestauranger/pubar/barer, trafiknära restauranger, personal- och företagsrestauranger och kaféer. Resultaten för en specifik månad publiceras av SCB med drygt en månads fördröjning. Den första publiceringen, den 5 mars, avser alltså utvecklingen för januari. ?

I fjol omsatte den svenska restaurangmarknaden drygt 70 miljarder kronor exklusive moms. Det var en marginell ökning jämfört med 2008. För segmentet Fastfood/snabbmat ökade omsättningen med 4,1 procent medan det för segmentet Nöjesrestauranger/pubar/barer minskade med 3,6 procent.?

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063