Jamie Oliver dubblerar restauranger
Den nakne kocken, Jamie Oliver, jobbar vidare med sina italienska restauranger. Under bästa år planerar han att dubblera antalet från dagens.
Storbritannien, och tre till är på gång att öppna. Under 2010 planerar han
att dubblera antalet och öppna sju stycken till totalt 14 restauranger. Tre
restauranger har redan kontrakterats.
Enligt vd för Jamies Italien, Simon Blagden, så är orsaken till att man
kunnat expandera konceptet så snabbt att man redan hade en infrastruktur för
kedjan klar innan man började rulla ut den.
Kedjan serverar i dag mellan 16 000 och 17 000 kuvert i veckan på de fyra
restauranger som är öppna. I snitt betalar varje gäst mellan 20 och 22 pund,
eller 250 till 280 svenska kronor.
Är Sverige näst på tur? När Jamie Oliver var i Stockholm i maj för att
lansera sitt barnmatskoncept hos Scandic sa han att han kunde tänka sig att
öppna restaurang i Sverige om han hittade ett bra läge.