Fet minskning av fett hos Max
Återigen redovisar Max Hamburgerrestauranger ett fettbokslut. Årets minskning blev 208 ton, vilket är en förbättring med 39 ton jämfört med 2007.Sedan starten 2003 har Max lyckat banta bort 876 ton fett i verksamheten, och då har man bland annat vänt fritösen, glassmaskinen och feta dressingar ryggen och fokuserat på att ta fram andra mer hälsosamma alternativ.2008 blev ett händelserikt år på många sätt för Max och när det handlar om de hälsosamma satsningarna blev det en hel rad förändringar. Bland annat tog man bort de återstående 6 procenten av palmolja, vilket innebar att Max sänkte de mättade fetterna till 10 procent. Både kaffe och lättmjölk lanserades som ekologiska och företaget tog beslut om att lansera GI-bröd i butik. Flera hälsosamma alternativ, exempelvis ekologisk falafel, testades och samtidigt blev alla måltider klimatmärkta.I september 2008 fick Max Livsmedelspriset av Livsmedelsföreningen för sitt banbrytande arbete inom miljö, matsäkerhet och folkhälsa.