23948sdkhjf

Krograbatt på fotbolls-EM

TV4 och Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare, SHR, har kommit överens om krogarnas rätt att visa fotbolls-EM på tv. SHR:s medlemmar får kraftiga rabatter.
TV4 har exklusiva rättigheter till all visning på alla offentliga platser och kräver därmed betalt från de näringsidkare som vill sända matcherna från sommarens fotbolls-EM. SHR har tidigare sagt nej till ett ramavtal för tv-sändningarna, men nu har alltså parterna enats.

För SHR-anslutna restauranger med mindre än 25 sittplatser blir det gratis att visa samtliga matcher. Men då får man inte göra reklam för matchsändningarna.

Övriga medlemmar får 40 procents rabatt på licensavgiften som ligger på mellan 5 000 och 25 000 kronor för hela EM, beroenden på antal sittplatser.
»TV4 har rättigheterna så de har rätt att ta ersättning. För oss är det bara att bita i det sura äpplet och acceptera det. Men vi har haft en konstruktiv förhandling och det är ett positivt beslut för våra medlemsföretag«, säger SHR:s vd Mats Hulth till e24.se.

TV4 kommer även att ha en särskild prislista för evenemang utanför restaurangbranschen som öltält, visningar i köpcentrum, arenor och parker.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125