23948sdkhjf

Kocklandslaget för ekologiskt

Med kampanjen ”Gör Sverige godare” vill Svenska Kocklandslaget främja ekologiskt tänkande, för smakens skull. Målet under året är att genomföra 30-40 inspirationsdagar med start i augusti.
Många restauranger och storkök är positiva till att använda ekologiska råvaror, men många saknar kunskap om hur det kan gå till i praktiken. Kampanjens syfte är att med landslagets kockar och regionala ”ekoambassadörer” från Svenska Kockars Förening stå som förebild och utbilda kockar och blivande kockar i gastronomisk matlagning med ekologiska matvaror.

Inspirationsdagarna genomförs i samarbete med regionala kockskolor eller kockföreningar. Bland annat kommer filmer med utvalda medlemmar från Svenska Kocklandslaget att visas. Dessa är:
- Ekologisk tävlingsmat och den internationella scenen - Krister Dahl, lagledare
- Ekologisk identitet och råvaror - Carina Brydling
- Smak och presentation - Tom Sjöstedt

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062