23948sdkhjf

Han lanserar svinnkoncept

I maj presenterar Paul Svensson nya konceptet ReTaste med en pop up-restaurang som ska hålla öppet i ett halvår.

2 maj öppnar kocken och kokboksförfattaren tillfällig restaurang i designstudion Pjadads lokaler på Södermalm i Stockholm. Restaurangen ska hålla öppet två kvällar i veckan under ett halvårs tid, maj till oktober, då 16 gäster kan ta plats kring ett långbord för en femrättersmiddag helt komponerad på råvaror som annars skulle blivit matsvinn.

I ett pressmeddelande framgår att ReTaste ska vara mer ett sätt att arbeta i köket än en restaurang.

Återsmakandet för mig handlar om fantasi, men viktigast i detta projekt är ifrågasättandet av varför vi väljer bort vissa delar av växt- eller djurriket, medan vi ser andra delar som prima. Det är inte så hållbart i längden, säger Paul Svensson i en kommentar.

Maten ska tillredas av ett handplockat team och är baserad på och inspirerat av mat och råvaror som enligt kocken blir bäst vid den tidpunkt då de håller på att tappa sin lyster eller är nära sitt bäst före-datum.

Initiativet genomförs i samarbete med Electrolux, Coop och Willys.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078