23948sdkhjf

Åtta svenska kockar slåss om VM-finalplats i Pâté-Croûte

Välrenommerade krogar skickar kockar till första svenska VM-kvaltävlingen. 

Vilken svensk kock är bäst på tilllaga en smördegsinbakad paté? Det avgörs den 16 oktober då det för första gången genomförs en svensk uttagning till VM i Pâté-Croûte.

Åtta svenska kandidater kommer att tävla om finalplatsen i VM som avgörs i franska Lyon i december.

– Vi är så stolta och glada över att ha fått förtroendet av VM-organisationen i Lyon att anordna en svensk kvaltävling. Lyonkockarna har sett våra framgångar genom åren i Bocuse d’Or och nu är de nyfikna på hur vi ska utmana inom detta klassiska gastronomiska hantverk, säger Per Nordlind, ordförande för svenska uttagningen till VM i Pâté-Croûte 2023.

De som tävlar den 16 oktober:

  • Johanna Blomgren, Sturehof
  • William Carlström, Riche Fenix
  • Johan Fors, ERTH Hötorgshallen
  • Jonas Helgesson, Främmat
  • Fredrik Krook, Skeppsbro Bageri
  • Malidza Larsson, Restaurangakademien
  • Fredrik Sundström, frilans
  • Sebastian Thureson, Allegrine

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093